ERZURUM / YAKUTİYE - ŞEHİT KUBİLAY KARAMAN İLKOKULU

Mrt

ANASINIFLARIMIZIN ŞEHİTLER GÜNÜ DOLAYISI İLE YAPTIKLARI ''ÇANAKKALE GEÇİLMEZ''ETKİNLİKLERİ

ANASINIFLARIMIZIN MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA VE İSTİKLAL MARŞINI OKUMA PROGRAMI

Mrt

12 Mart 1918  Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılını kutluyor, Milli Mücadelenin ebedi ve manevi bayraktarlığını yapmış olan Nenehatun ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmetle, şükranla yad ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında 1.olan 4/C Sınıfı öğrencisi Ayaz AKYÜZ'e  ödülü , Müdür Yardımcımız Reşat ALMA tarafından verildi.

Ara

Savaştan zarar gören Filistinli kardeşlerimiz için okulumuzda kermes düzenledik.Kermesimiz  Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerimiz tarafından açılışı gerçekleştirildi.Kermesimizdeki gıdaların tamamı yoğun katılımdan  dolayı tükenmiştir.Kermese yoğun ilgi gösteren velilerimize ,halkımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

3/C sınıfı öğrencilerinin meslekleri tanıma programı ile Erzurum Valimiz Sayın Mustafa ÇİFTÇİ'nin kabul etmeleri sebebi ile kendilerini  makamlarında ziyaret  ederek bizleri onure etmişlerdir..Valimizin misafirperverliği,çocuklara gösterdiği sevgi  bütün öğrencilerimizi mutlu etmiştir.Valimiz öğrencilerimizle ayrı ayrı sohbet etmişlerdir.Valimiz ziyaret bitiminde öğretmen ve öğrencilerimize kitap hediye ettiler.Okulumuz yönetici,öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerine teşekkür ederek Valilikten ayrılmıştır.

DÜRÜSTLÜK MANAVI

Kas

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

4.sınıflar olarak Erzurum'un tarihi mekanlarına gezi düzenledik.Gezide Yakutiye Etnografya Müzesi,Erzurum Evleri,Ulu Cami,Çifte Minareli Medrese,Erzurum Arkeoloji Müzesi,Üç Kümbetler,Erzurum  Kalesi,Taşhan ziyaret edildi.