ERZURUM / YAKUTİYE - ŞEHİT KUBİLAY KARAMAN İLKOKULU

Kas

Erzurum Kongre Binası İle Atatürk Evi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerimizin ziyaretine açıldı.

Kas

Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin Müftü Ahmet Hulusilerin sesidir Cumhuriyet.

Cumhuriyet emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır hiç kimseye el açmadan. Bu yüzden yüzlerce fabrika kurulmuştur ülkemizde dört yandan. Cumhuriyet demir ağlardır. Bütün ülkenin kalkınmasıdır Cumhuriyet.

Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlu Olsun...

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ülkemizin fidanlarını yetiştiren öğretmenlere fidan armağan etmek için kampanya başlattı. 1 milyon 200 bin öğretmen için en az bir fidanla yeşil vatanımızı büyütmeye katkı sağlamayı amaçlayan "Öğretmenim İçin Bir Fidan" kampanyasına İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup YILDIZ okulumuzun bahçesinde öğrencilerimizle birlikte ilk fidanı dikti."Öğretmenim İçin Bir Fidan" kampanyasına çok ilçemizde görev yapan çok  sayıda öğretmenimiz  katılmıştır.Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Milli kültürümüzü yansıtan sergi açılışı İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yakup YILDIZ tarafından açıldı.Zaman içinde teknolojiye yenilmiş fakat halen yaşatılan kültür mirasımızın eseri olan eşyalar ziyaretçilerimizin gezmesine sunulmuştur.Eşya olarak kağnı arabası,yün iplik makinesi,beşik gibi  eşyalar ile yöresel kıyafetler  sergilendi.Sergimiz bir hafta boyunca velilerimizin ziyaretine açık kalacaktır.Sergimizin açılışını yapan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup YILDIZ'a teşekkür ederiz.Ayrıca yoğun ilgi gösteren velilerimize de  teşekkür ederiz.

Ağu

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ANAOKULU VE BİRİNCİ SINIFA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YAŞI TABLOSU

Anasınıfına başlama yaşı

Ana sınıfı; Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumları bünyesinde açılan sınıflardır. Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilir. Anasınıfının imkânına göre 45-56 aylık çocuklar da kayıt edilebilir.

İlkokul birinci sınıfa başlama yaşı

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 72 aylık olan çocukların ilkokul 1. Sınıfa kaydı zorunlu olup kaydı ertelenemez.

69-70-71 aylık çocukların kayıt erteleme işlemi

69-70-71 aylık olan çocukların kaydı ilkokul 1. sınıfa zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler. 69-70-71 aylık olan çocukların velisinin talebi üzerine ilkokul birinci sınıf kaydı bir yıl süre ile ertelenebilir. İlkokul kayıt işlemi ertelenen çocuk anasınıfına veya anaokuluna kayıt ettirilir. İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69, 70, 71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

66-67-68 aylık çocukların birinci sınıfa kayıt işlemi

66-67-68 aylık olan çocukların kayıtları okul öncesi eğitim (Anaokulu, Ana Sınıfı ve Uygulama Sınıfı) için zorunlu olarak çıkmaktadır. Ancak çocuğun gelişim özellikleri dikkate alınarak 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kayıt ettirilebilir.

May

Trafik park gezildi.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.Bu yılki 23 Nisan etkinliklerinin ana teması  depremde hayatını kaybeden çocuklarla ilgili idi.